Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Λίγες πληροφορίες για τα Ιωάννινα!!!


Στα Γιάννενα δεν ξέρεις που να πρωτόπας και τι να πρωτοθαυμάσεις, το κάστρο του Αλή Πασά, το νησάκι της κυρα Φροσύνης, η Λίμνη τον Ιωαννίνων, και το το Μαντείο της Δωδώνης, μαζί με τα εξαίσια σπήλαια είναι μερικά από αυτά,ακόμα στο αρχαιολογικό μουσείο των Ιωαννίνων υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν ότι τα Γιάννενα είχαν κατοικηθεί από τα πολύ παλιά χρονια από την παλαιολιθική εποχή, τα ευρήματα από το Μαντείο της  Δωδώνης που είναι το αρχαιότερο γνωστό ελληνικό μαντείο θα σας καταπλήξουν.
Στο νησάκι της κυρα Φροσύνης, ένα από τα λίγα κατοικούμενα νησάκια λίμνης σε όλο τον κόσμο μπορείτε να δείτε τις βυζαντινές εκκλησιες, ακόμα στη νησάκι υπάρχει και το σπίτι του Αλη Πασά, και να θυμηθείτε την τραγική μοίρα την κυρα Φροσύνης ο οποίος θρύλος ζωντανεύει εκεί στις όχθες της λίμνης.
Τοπικά προϊόντα στα Γιάννενα, μη ξεχάσετε να περάσετε από τα εργαστήρια ασημουργίας και χρυσοχοΐας που στο παρελθόν γνώρισαν μεγάλες δόξες, που υπάρχουν και στις μέρες μας και συνεχίζουν να καταπλήσσουν και σήμερα, στα Γιάννενα ακόμα θα βρείτε παραδοσιακά γλυκα και ειδικά πίτες φτιαγμένες με ότι μπορείτε να φανταστείτε που την γεύση τους δεν θα ξεχάσετε ποτε, ακόμα τοπικο  κρασί όπως το γνωστό κρασί Ζίτσας, Γιαννιώτικο  τσίπουρο το οποιο θα γευτείτε στα τσιπουράδικα της πόλης, και τέλος γαλακτομικά προϊόντα.

Κάστρο Ιωαννίνων


Το κάστρο των Ιωαννίνων

Η σημερινή μορφή του Κάστρου των Ιωαννίνων είναι στο μεγαλύτερο μέρος έργο της εποχής της Τουρκοκρατίας, με ενσωματωμένες παλαιότερες βυζαντινές οικοδομικές φάσεις.

Μέσα στο Κάστρο διαμορφώνονται δύο ακροπόλεις. Στη βορειοανατολική ακρόπολη, ήταν κτισμένα τα ανάκτορα των βυζαντινών ηγεμόνων της πόλης. Σήμερα στην κορυφή της δεσπόζει το τζαμί του Ασλάν πασά (1618).Η δεύτερη ακρόπολη νοτιοανατολικά, είναι γνωστή ως Ιτς-Καλέ, δηλ. εσωτερικό φρούριο. Στο κέντρο της και στη θέση που βρισκόταν το 19ο αι. τα σεράγια του Αλή πασά υπάρχει το Βυζαντινό Μουσείο και κοντά σε αυτό το Φετιχιέ τζαμί (1795) και ο τάφος του Αλή πασά.

Μέσα στο Κάστρο και ανάμεσα στα σπίτια του οικισμού σώζεται το Σουφαρί Σαράι, (σχολή ιππικού του Αλή πασά), η Τουρκική βιβλιοθήκη, η Εβραϊκή συναγωγή , τα ερείπια του βυζαντινού Λουτρού, το σπίτι του Πασά Καλού (στα τείχη του Κάστρου). Μάρτυρες του βυζαντινού παρελθόντος είναι επίσης ο λεγόμενος πύργος του Βοημούνδου στην νοτιοανατολική ακρόπολη και ο πύργος του Θωμά, δεξιά της κεντρικής πύλης του Κάστρου. 


πηγή www.n-ioanninon.gr

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Το Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis)

Το Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis)

Το Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis)
Επίσης γνωστό και ως ο «Χορός των Πνευμάτων». Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο προκαλείται όταν φορτισμένα σωματίδια από το διάστημα παγιδεύονται στο μαγνητικό πεδίο της Γης, μετακινούνται προς το βόρειο πόλο και τελικά αντιδρούν με τα σωματίδια της ατμόσφαιρας. Είναι ένα από τα πιο όμορφα φυσικά φαινόμενα του κόσμου. Το Σέλας μπορείτε να το παρατηρήσετε το βράδυ στις πολικές περιοχές μεταξύ 60 και 72 μοιρών βόρεια αλλά και σε νότια γεωγραφικά πλάτη, στην Αρκτική και στην Ανταρκτική.

2. Η Κόκκινη παλίρροια (Red Tide)
Η Κόκκινη παλίρροια (Red Tide)

Η Κόκκινη παλίρροια (Red Tide)

Η Κόκκινη παλίρροια (Red Tide)
Η κόκκινη παλίρροια είναι επίσης γνωστή και ώς «algal blooms». Προκαλείται όταν συγκεκτρώνονται τεράστιες ποσότητες χρωματιστής μονοκυτταρικής άλγης (φύκια), οι οποίες χρωματίζουν ολόκληρες περιοχές στους ωκεανούς ή και στις παραλίες με το χρώμα του αίματος. Αν και σαν φαινόμενο είναι σχετικά ακίνδυνο, οι τοξίνες που μπορεί να περιέχει(γνωστές και ως brevetoxins) μπορούν να επηρεάσουν την αναπνευστική λειτουργία αλλά και να αύξησουν τα αναπνευστικά προβλήματα ανθρώπους που πάσχουν από άσθμα.

3. Mammatus Clouds (ανώμαλα σύννεφα)
Mammatus Clouds (ανώμαλα σύννεφα)

Mammatus Clouds (ανώμαλα σύννεφα)

Mammatus Clouds (ανώμαλα σύννεφα)
Τα σύννεφα Mammatus μοιάζουν με σακούλες που κρέμονται κάτω άλλα σύννεφα. Είναι επίσης γνωστά και ως mammatocumulus (το σύννεφο του μαστού) λόγω των σχημάτων τους. Η εμφάνιση τους είναι συνήθως προάγγελος έντονων καταιγίδων ή ακόμη και ηφαιστειακής στάχτης. Μπορεί να φαίνονται όμορφα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι και ακίνδυνα.
4. Κινούμενες πέτρες (Sailing Stones)
Κινούμενες πέτρες (Sailing Stones)

Κινούμενες πέτρες (Sailing Stones)

Κινούμενες πέτρες (Sailing Stones)
Πρόκειται για ένα φαινόμενο κατά το οποίο πέτρες αλλά και μεγάλοι βράχοι μετακινούνται κατά μήκος σε μεγάλες ομαλές εκτάσεις (συνήθως κοιλάδας),  χωρίς την παρέμβαση ανθρώπων ή ζώων. Η κατευθυνση τις περισσότερες φορές δεν είναι συγκεκριμένη. Οι βράχοι μπορεί να μετακινούνται δεξιά, αριστερά, μπορεί ακόμη και να επιστρέψουν στην θέση από την οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Το φαινόμενο αποδίδεται από τους επιστήμονες στους πολύ ισχυρούς ανέμους, σε συνδυασμό με το λασπωμένο έδαφος από τις βροχές που διευκολύνει την μετακίνηση.

5. Στρόβιλοι φωτιάς (Fire Whirls)
Στρόβιλοι φωτιάς (Fire Whirls)

Στρόβιλοι φωτιάς (Fire Whirls)

Στρόβιλοι φωτιάς (Fire Whirls)
Επίσης γνωστοί και ως «διάβολοι της φωτιάς» ή και «ανεμοστρόβιλοι φωτιάς». Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο κατά το οποίο η φωτιά αποκτά κατακόρυφη δίνη που μπορεί να φτάσει και τα 50 μετρα ύψος. Μπορεί οπτικά να είναι εντυπωσιακό αλλά μπορεί να ξεριζώσει δέντρα ύψους μέχρι και 15 μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.dinfo.gr/?p=28948#ixzz1kxaDHVAv

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Σύγκρουση γιγάντων


φωτορεπορτάζ:Σύγκρουση γιγάντων
Στην κοινωνία των θαλάσσιων ελεφάντων, το ζευγάρωμα είναι ολόκληρη ιεροτελεστία. Κινητήρια δύναμη παραμένει βεβαίως το ένστικτο, όμως αντίθετα απ’ ό,τι θα πίστευε κανείς γι’ αυτά τα θαλάσσια κήτη – ίσως αντίθετα και από την ανθρώπινη πραγματικότητα – ο έρωτας είναι μια διαρκής διεκδίκηση. Σαν αληθινοί ιππότες, βγαλμένοι από μια άλλη εποχή, οι κύριοι καλούνται να μονομαχήσουν προκειμένου να κατακτήσουν την καρδιά της καλής τους. Εναν τέτοιο αγώνα διεκδίκησης ανάμεσα σε δύο αποφασισμένα αρσενικά βαρέων βαρών – ζυγίζουν περίπου 2,5 με 4 τόνους το καθένα – απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Πολ Νίκλεν, σ’ ένα «χαρέμι» του Νότιου Ατλαντικού Ωκεανού. Από όλα τα αρσενικά που έχουν συγκεντρωθεί στην ακτή της Νότιας Γεωργίας, μόλις ένα στα τρία θα καταφέρει να ζευγαρώσει.














πηγή:http://www.tanea.gr

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Βαρκάδα στην ομίχλη με φτερωτή συντροφιά

φωτορεπορτάζ:Βαρκάδα στην ομίχλη με φτερωτή συντροφιά
Οπου καπνός, φωτιά. Οπου χειμώνας και ποταμός, ομίχλη. Οπου ναυτικοί και πλοία, γλάροι. Η περίπτωσή μας, βέβαια, κάπως διαφορετική – λιγότερο ταξιδιάρικη, ίσως όμως πιο ρομαντική. Στον ήσυχο ποταμό Γιαμούνα, τον παραπόταμο του Γάγγη που διαρρέει το Δελχί και την Αγκρα και που δεν κατάφερε να ξεφύγει από την πανταχού παρούσα μόλυνση, οι «ναυτικοί» είναι δυο φτωχοί Ινδοί που μες στην παγωνιά κίνησαν με το ξύλινο πλοίο τους για μια απόδραση από την πολύβουη πόλη. Θαρρούσαν πως θα 'ταν οι δυο τους, να πουν τα δικά τους κουκουλωμένοι μέσα στην πάχνη. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο – ή πιο σωστά τους ξενοδόχους. Με λίγα ψίχουλα, εκατοντάδες πουλιά προθυμοποιήθηκαν να τους κρατήσουν συντροφιά στην πρωινή βαρκάδα τους
πηγη  http://www.tanea.gr/photonews/#photo_main

Τι Λωζάννη, τι Κοζάνη, τι... Καμπούλ

φωτορεπορτάζ:Τι Λωζάννη, τι Κοζάνη, τι... Καμπούλ
Μια κοιλάδα στη Γαλλία, στον σουηδικό Νότο ή τον ιταλικό Βορρά; Ενα χιονισμένο τοπίο στο Μέιν των ΗΠΑ, στον Καναδά ή λίγο έξω από τη Μόσχα; Η ειδυλλιακή εικόνα που αποτυπώνει την απόλυτη σιωπή του χιονιού μάς έρχεται από τα περίχωρα της πολύπαθης Καμπούλ, όπου αυτές τις ημέρες σημειώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες γύρω στους 15 βαθμούς υπό του μηδενός. Μέσα στην ομορφιά του τοπίου τίποτα δεν μαρτυρά ότι οι κάτοικοι του Αφγανιστάν δίνουν μάχη στην κατεστραμμένη χώρα τους για να παραμείνουν ζωντανοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία, καθώς δημιουργούνται ελπίδες ότι ο αιματηρός δεκάχρονος πόλεμος τελειώνει και οι Ταλιμπάν είναι πιθανόν να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο αριθμός των Αφγανών που ζητούν πολιτικό άσυλο σε τρίτες χώρες έφθασε σε υψη ρεκόρ: 30.000 το 2011, αύξηση 25% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με το 2008
πηγη  http://www.tanea.gr/photonews/#photo_main

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΙΟ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ


Έχετε δει πιο γλυκά πλάσματα από αυτά του παρακάτω βίντεο;
Σίγουρα όσοι έχετε κατοικίδια πιστεύετε ότι το δικό σας ζωάκι είναι το πιο χαριτωμένο, το πιο έξυπνο και το καλύτερο του κόσμου.
Δείτε όμως το παρακάτω βίντεο και θα διαπιστώσετε πως υπάρχουν κι άλλα
ΠΗΓΗ 
http://www.youtube.com/watch?v=uCE5iiM1DC4

Past Continuous – Αόριστος Διαρκείας


Past Continuous

Σχηματισμός: was / were + present participle

Παράδειγμα: was + listen + ing = was listening
Mary was listening to music when I gave her a call.
Περιγράφουμε μια πράξη:
1.  Που συνέβαινε σε μια συγκεκριμένη στιγμή στο παρελθόν:
At 8 o’clock last night father was watching a news programme.
2.  Δύο (ή περισσότερες) πράξεις που συνέβαιναν την ίδια στιγμή (παράλληλες πράξεις):
The children were playing while mother was talking on the phone.
3.  Μια ιστορία (το σκηνικό της) στο παρελθόν:
When the teacher walked into the classroom some of the pupils were chasing each other and some others  were busy writing pop song lyrics on the board!
4.  Που συνέβαινε και διακόπηκε από μία άλλη:
As Nick was speaking, the lights went out.
Να θυμάστε:
έπαιξα > played ……………………έπαιζα > was playing
έτρεξα > run…………………………έτρεχα > was running
έφαγα > ate………………………….έτρωγα > was eating
διάβασα > read…………………….διάβαζα > was reading
μίλησα > spoke……………………..μίλαγα > was speaking                                                                                           
πηγή  ασκήσεις αγγλικών διαρκείς Αόριστος

PRESENT CONTINUOUS / ΕΝΕΣΤΩΤΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ



ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ :  TO BE + ρημα + -ing              (δηλαδή :  to be + present participle)


Affirmative /Κατάφαση                    Interrogative             /Ερώτηση      Negative/Άρνηση
I am cleaning                                       Am I cleaning?                        I’m not cleaning
He/She /It is cleaning                          Is he/she/it cleaning?              He/She/It is not cleaning
We/You /They are cleaning                Are we/you/they cleaning?      We/You/they are not cleaning

ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ: αλλαγές στο ρήμα όταν παίρνει την κατάληξη -ing

-Τα ρήματα που τελειώνουν σε: -e (ένα –e, όχι δύο) χάνουν το –e πριν την κατάληξη
take – taking

- Τα μονοσύλλαβα ρήματα που τελειώνουν σε σύμφωνο και πριν έχουν ένα μόνο φωνήεν, διπλασιάζουν το τελικό σύμφωνο πριν την κατάληξη.
stopstopping (αλλά: seatseating : υπάρχουν δύο φωνήεντα πριν το τελικό σύμφωνο)

- Τα ρήματα με περισσότερες από μία συλλαβές, των οποίων όμως η τελευταία συλλαβή τελειώνει σε σύμφωνο και πριν έχει ένα μόνο φωνήεν, διπλασιάζουν το τελικό σύμφωνο.
admit – admitting

-Τα ρήματα που τελειώνουν σε ie μετατρέπουν το –ie σε –y πριν την κατάληξη.
lie – lying

- Τα ρήματα που τελειώνουν σε l το διπλασιάζουν πριν την κατάληξη (Βρετανικά αγγλικά)
traveltraveling

ΧΡΗΣΗ
1. Για πράξεις που γίνονται τώρα, τη στιγμή που μιλάμε
She is sleeping now

2. Για πράξεις που γίνονται αυτόν τον καιρό, αλλά όχι απαραίτητα τη στιγμή που μιλάμε.
I’m working on a new idea these days.

3. Για μελλοντικές πράξεις οι οποίες είναι  προγραμματισμένες και οι οποίες πρόκειται να συμβούν σε σύντομο χρονικό διάστημα
I’m flying to Madrid tomorrow.

4. Για πράξεις οι οποίες επαναλαμβάνονται συνεχώς και οι οποίες μας ενοχλούν (μαζί με τα επιρρήματα always, constantly, continually, for ever).
He’s always using my car (ενώ η φράση: He always uses my car δεν δηλώνει ενόχληση)

ΕΠΙΡΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ PRESENT CONTINUOUS

Now, at present, at the moment, these days, still, today, nowadays, for the time being,currently  
πηγη:   http://aglikapastras.com/grammar-theory/

PRESENT PERFECT SIMPLE / ΑΠΛΟΣ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΣ



ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ  have / has + past participle


Affirmative /Κατάφαση               Interrogative /Ερώτηση                           Negative/Άρνηση
I/you/we/they have cleaned          Have I/you/we/they cleaned?          I/you/we/they haven’t
                                                                                                              cleaned
He/She/It has cleaned        Has he/she/it has cleaned?             He/She/It hasn’t cleaned


ΧΡΗΣΗ
1. Για πράξεις που ολοκληρώθηκαν στο παρελθόν και βλέπουμε τα αποτελέσματά τους στο παρόν, τα οποία είναι και το κύριο ενδιαφέρον μας. Δεν αναφέρεται το πότε έγινε η πράξη διότι δεν μας ενδιαφέρει.
I have finished my homework. (Δε  μας ενδιαφέρει πότε έγινε το homework, αλλά το γεγονός ότι έχει τελειώσει, άρα μπορούμε π.χ. να πάμε βόλτα)  

2. Για πράξεις που ολοκληρώθηκαν σε κάποια χρονική περίοδο, η οποία χρονική περίοδος όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα τη στιγμή που μιλάμε ή γράφουμε. Σ’ αυτή την περίπτωση η χρονική περίοδος μπορεί να αναφερθεί.
Tim has called three times this morning. (είναι ακόμα πρωί. )
Ενώ: Tim called three times this morning (δεν είναι πια πρωί)

3. Για πράξεις που ολοκληρώθηκαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Σ’ αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούμε τα χρονικά επιρρήματα recently, lately, just.
Your father has just come back from work.  

4. Για να ρωτήσουμε αν μία πράξη έχει ολοκληρωθεί. Συχνά με τα επιρρήματα yet, already (και still σε αρνητικές προτάσεις).
Have you typed the letters yet? (εδώ : yet = μέχρι αυτή τη στιγμή)
She hasn’t typed the letters yet. (εδώ: yet = ακόμη)
She still hasnt typed the letters (υπονοεί ότι έπρεπε να έχει τελειώσει)

5.  Για πράξεις οι οποίες έχουν ξεκινήσει κάποια στιγμή στο παρελθόν και συνεχίζονται στο παρόν, ιδίως  με τα ρήματα που δεν παίρνουν –ing (stative or non-continuous verbs).  Πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε είτε πότε ξεκίνησε η πράξη (με το since) ή για πόσο χρόνο διαρκεί (με το for).
I have known Kate since we were kids
She has had the same car for years.

Με τα υπόλοιπα ρήματα, αυτά που παίρνουν –ing, χρησιμοποιούμε κυρίως τον Present Perfect Continuous για την ίδια χρήση.

I have been studying English for ten years.
 πηγη: http://aglikapastras.com/grammar-theory/



PRESENT PERFECT CONTINUOUS / ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ



ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ :  have/has been + ρήμα + -ing     δηλαδή :  have/has been + present participle)


Affirmative /Κατάφαση                    Interrogative             /Ερώτηση             Negative/Άρνηση
I have been cleaning                           Have I been cleaning?        I haven’t been cleaning
He/She /It has been cleaning              Has he/she/it been cleaning?        He/She/It hasn’t been
                                                                                                                 cleaning


ΧΡΗΣΗ
1. Για πράξεις έχουν ξεκινήσει κάποια στιγμή στο παρελθόν και συνεχίζονται στο παρόν. Πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε είτε πότε ξεκίνησε η πράξη (με το since) ή για πόσο χρόνο διαρκεί (με το for).
I have been studying English for 4 years (= Σπουδάζω Αγγλικά... ΟΧΙ σπούδασα)
I’ve been living here since 2005 (=Ζω εδώ...)

Με τα ρήματα όμως που δεν παίρνουν –ing (stative or non-continuous verbs) χρησιμοποιούμε αναγκαστικά τον Present Perfect Simple
I have known Steve for 5 years. (Ξέρω τον Steve…)
I have had this car since  I was a student (Έχω αυτό το αυτοκίνητο...)
She has been in her room for hours. (Είναι στο δωμάτιό της...)


2. Για μια πράξη που αποτελεί την αιτία για κάποια αποτελέσματα τα οποία βλέπουμε τη στιγμή που μιλάμε. 
-Why are you so wet? (Το αποτέλεσμα για το οποίο αναζητούμε την αιτία)
-I’ve been walking in the rain (Η αιτία)


3. Όπως ο Present Continuous  και ο Past Continuous, έτσι και ο Present Perfect Continuous μπορεί να εκφράσει ενόχληση, εκνευρισμό.
Why have you been wearing my clothes? 
πηγη: http://aglikapastras.com/grammar-theory/

Όργιο τέχνης και μουσικής στο Bios!!!!

-->


Ως περιοδικό με βάση την Αθήνα, με διαφορετικό κεντρικό θέμα κάθε μήνα και ποικίλη ύλη που αφορά τον πολιτισμό και τη ζωή στην πόλη, το Ough!, προσφέρει τρεις βραδιές τέχνης και διασκέδασης.


Το «Ough! Boom!» ξεκινάει την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου με τα εγκαίνια των εκθέσεων «φαϊνάνσιαλ γκλαμ» του Jar Moff και «mmm…» του Γιώργου Κάλλας και θα συνεχιστεί την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου με live, dj , προβολές ταινιών, συζητήσεις και φαγητό.


O Jar Moff είναι μουσικός, ενώ οι homemade κυκλοφορίες, στις οποίες επιμελείται το artwork, είναι πραγματικά έργα τέχνης. Τα εξώφυλλα των κυκλοφοριών του είναι χειροποίητα κολάζ, ιδιαίτερα και με εντελώς δική του αισθητική που ταιριάζει με τους ήχους του. Η πρώτη προσωπική του έκθεση, στο μπαρ πάνω από το Bios, θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαρτίου.


Ο Γιώργος Κάλλας σπούδασε σχέδιο μόδας και αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος. Τα έργα του είναι ελκυστικά και σέξι, όχι μόνο επειδή η θεματολογία του είναι η Madonna, αλλά και για την άρτια ζωγραφική και την καθαρότητα της τεχνικής του. Η νέα του έκθεση, στον πρώτο όροφο του Bios, θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαρτίου.



ΠΗΓΗ: http://gr.news.yahoo.com/όργιο-τέχνης-και-μουσικής-στο-bios

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΑΣΚΗΣΗ EXCEL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΤΑΞΗ
  1. Δημιουργήστε τον παρακάτω πίνακα.
     Κάντε όλες τις απαραίτητες μορφοποιήσεις ώστε να πάρει την μορφή του παραπάνω πίνακα. (Περιγράμματα και σκίαση, μορφοποιήσεις κελιών)
  1. Χρησιμοποιώντας την συνάρτηση του αθροίσματος βρείτε το σύνολο των μεικτών μισθών και σύνολο κρατήσεων
  2. Χρησιμοποιώντας την ανάλογη συνάρτηση βρείτε τον τελικό μισθό των υπαλλήλων (μαζί με τις κρατήσεις)
  3. Δημιουργήστε ένα γράφημα Πίτας στο φύλλο γραφήματα βάση του πίνακα (Όνομα---Τελικός Μισθός)
  4. Χρησιμοποιώντας την συνάρτηση του μέσου όρου βρείτε το μέσο όρο των μεικτών μισθών και των κρατήσεων
  5. Aποθηκεύστε το αρχείο με όνομα “ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.xls

Παρατηρήσεις:
Για να επιλέξετε τη στήλη ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ μαζί με τη στήλη ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ έχουμε πατημένο το πλήκτρο Ctrl
Το αρχείο θα το στείλετε με email στη διεύθυνση dimotiko19@gmail.com με θέμα το ονοματεπώνυμο σας και το τμήμα σας το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 30/01/2012 (κάντε ότι ακριβώς σας ζητά η άσκηση γιατί θα βαθμολογηθεί)

                                                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ