Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«Κρεμαστοί κήποι» σε διαφημιστικές πινακίδες!


Ο Καλιφορνέζος καλλιτέχνης Stephen Glassman αποφάσισε να δημιουργήσει μικρούς κήπους πάνω στις διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους του Λος Άντζελες σε μια προσπάθεια να προσφέρει επιπλέον πράσινοστη μεγαλούπολη.
perierga.gr - "Κρεμαστοί κήποι" στις διαφημιστικές πινακίδες των δρόμων!
Το έργο του ονομάζεται «Urban Air» και όπως επισημαίνει ο ίδιος «οι μικροί κήποι στον ουρανό, μέσα στις διαφημιστικές πινακίδες που είναι τόσο πολλές στην πόλη, είναι ένας καλός τρόπος να λειτουργήσει επιτέλους η διαφήμιση θετικά για το περιβάλλον».
perierga.gr - "Κρεμαστοί κήποι" στις διαφημιστικές πινακίδες των δρόμων!
Η επιλογή των μπαμπού δεν ήταν τυχαία καθώς είναι ανθεκτικά φυτά, αποκτούν αρκετό ύψος εύκολα και γρήγορα και δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στη φροντίδα τους.
perierga.gr - "Κρεμαστοί κήποι" στις διαφημιστικές πινακίδες των δρόμων!
«Η κίνηση αυτή πρέπει να βρει μιμητές σε όλες τις μεγαλουπόλεις και θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για ένα πιο πράσινο περιβάλλον στο μέλλον», συνεχίζει ο καλλιτέχνης.
perierga.gr - "Κρεμαστοί κήποι" στις διαφημιστικές πινακίδες των δρόμων!
Άλλωστε μέσα στην κίνηση και στο μποτιλιάρισμα οι οδηγοί θα έχουν έναν λόγο να αποσυμπιεστούν, απολαμβάνοντας το πράσινο και ενισχύοντας παράλληλα και την περιβαλλοντική τους συνείδηση. Όσο για το οπτικό κομμάτι του πράγματος; Χάρμα οφθαλμών!
perierga.gr - "Κρεμαστοί κήποι" στις διαφημιστικές πινακίδες των δρόμων!

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ουρανοξύστης 838 μέτρων μέσα σε… τρεις μήνες!


Ο ψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου θα είναι κινέζικος, θα έχει ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάρτιο και… δεν έχει αρχίσει ακόμα να κατασκευάζεται! Εν ολίγοις, στους Κινέζους δεν φτάνει που με το ύψος των 838 μέτρων θα πάρουν το ρεκόρ από τον ουρανοξύστη «Burj Khalifa» 828 μέτρων, αλλά θα συντρίψουν και το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την κατασκευή του, αφού στην αραβική περίπτωση απαιτήθηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια…
Η κατάσταση βέβαια έχει αρχίσει να θυμίζει «Πύργο της Βαβέλ» με αυτόν τον ανταγωνισμό ο οποίος θα μπορούσε να αποδειχτεί χωρίς οικονομικό νόημα, πέραν ενός ακόμα θαύματος της μηχανικής. Θα είχε ενδιαφέρον να μας ανέφεραν από το Ντουμπάι εάν ο δικός τους ουρανοξύστης άρχισε να βγάζει τα λεφτά του, ή οι όροφοι θα μείνουν να τους κοιτάζουν οι τουρίστες…
Perierga.gr - Ουρανοξύστης 838 μέτρων μέσα σε… τρεις μήνες!
Τον κινέζικο ουρανοξύστη θα τον κατασκευάσει μια εταιρία που λέγεται BSB, οι επικριτές της οποίας όμως υποστηρίζουν ότι δεν έχει ποτέ κατασκευάσει κτίριο με περισσότερους από 30 ορόφους (μόλις σε 15 μέρες όμως). Στον προγραμματισμό που έχουν ανακοινώσει, θα κατασκευάζονται πέντε όροφοι την ημέρα… Στην ουσία το κτίριο θα συναρμολογηθεί, αφού το σπονδυλωτό κατασκευαστικό σχέδιο προβλέπει τα περισσότερα τμήματα να έχουν κατασκευαστεί εκ των προτέρων και να «κουμπώνουν» κατά σειρά για υλοποιηθεί η κατασκευή…
Για την κατασκευή θα χρειαστούν 220 χιλιάδες τόνοι σίδερου, θα κοστίσει 400 εκατομμύρια δολάρια και θα μπορεί να φιλοξενήσει… μια πόλη, αφού θα μπορεί να στεγάσει 31.400 άτομα! Το 83% θα κατοικηθεί και το υπόλοιπο θα αξιοποιηθεί για να κατασκευαστούν γραφεία, σχολεία, νοσοκομεία, καταστήματα, εστιατόρια! Ο ουρανοξύστης θα διαθέτει 104 ασανσέρ υψηλής ταχύτητας!
Η Κίνα διαθέτει αυτή τη στιγμή 239 κτίρια ψηλότερα των 200 μέτρων! Σε πέντε χρόνια, η χώρα θα διαθέτει περισσότερα από 60 κτίρια ψηλότερα των 300 μέτρων…

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

34 μέτρα τρένο εξ ολοκλήρου από σοκολάτα!

http://perierga.gr/2012/11/34-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CE%BE-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/



Η «Εβδομάδα Σοκολάτας» στις Βρυξέλες έκρυβε μια έκπληξη στους επισκέπτες της, η οποία μάλιστα έπασε όλα τα ρεκόρ και άφησε άφωνους τους παρευρισκομένους.
perierga.gr - 34 μέτρα τρένο εξ ολοκλήρου από σοκολάτα!
Ο διάσημος chocolatier Andrew Farrugia παρακεύασε ένα εντυπωσιακό τρένο μήκους 34 μέτρα εξ ολοκλήρου από σοκολάτα, αποδίδοντας με λεπτομέρειαόλα τα χαρακτηριστικά ενός παλαιού συρμού.
perierga.gr - 34 μέτρα τρένο εξ ολοκλήρου από σοκολάτα!
Το περίπλοκο μοντέλο κατασκευάστηκε από 1.285 κιλά σοκολάτας, ενώ χρειάστηκαν 784 ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί. Και όπως είναι φυσικό, βέβαια, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, κερδίζοντας μάλιστα μαι περίοπτη θέση στη λίστα.
perierga.gr - 34 μέτρα τρένο εξ ολοκλήρου από σοκολάτα!
Στο σιδηροδρομικό σταθμό Brussels South, που είχε την τιμητική του, όλοι συζητούσαν με ενθουσιασμό για το πώς μέσα σε μια στιγμή ο κόσμος των τρένων έγινε… πολύ νοστιμότερος, αλλά και πιο… παχυντικός, αφού οι θερμίδες του τρένου αριθμούν περί τα 6,5 εκατομμύρια! Αν και δεν νομίζω κανείς να τολμούσε…
perierga.gr - 34 μέτρα τρένο εξ ολοκλήρου από σοκολάτα!

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πράγματα παράξενα όμως αληθινά, που σίγουρα δεν τα ξανάκουσες!


Ήξερες πως:

... ο εγκέφαλος του ανθρώπου έχει δισεκατομμύρια νεύρα;

... ο άνθρωπος έχει όσα κόκαλα έχει ένα άλογο;

... ο συνεχής θόρυβος μπορεί να βλάψει την ακοή ; Εργάτες διαφόρων εργοστασίων, που εργάζονται με μεγάλα μηχανήματα, εάν δεν προστατεύουν τα αυτιά τους, μπορεί κάποτε να χάσουν την ακοή τους!

... καθημερινά παράγεις 1 λίτρο σάλιο; Συνολικά στην ζωή σου παράγεις περίπου 25.000 λίτρα ! (Η αγελάδα παράγει μέχρι και 60 λίτρα την ημέρα!!!)

... η επιφάνεια του λεπτού εντέρου καλύπτει περίπου 10 τετραγωνικά μέτρα; Αυτό είναι όσο 5 φορές η επιφάνεια που καλύπτει το σώμα σου!

... η καρδία σου κτυπά πιο γρήγορα όταν είσαι ενθουσιασμένος ή θυμωμένος; Ακόμα και μετά το φαγητό η καρδία σου κτυπά πιο γρήγορα επειδή τρέχει περισσότερο αίμα στο σώμα σου για να πάρει τις ουσίες από το φαγητό σου εκεί που πρέπει!

... ο μεγαλύτερος σου μυς είναι αυτός του γλουτού σου;

... όταν φταρνίζεσαι, ο αέρας βγαίνει από την μύτη σου με περισσότερα από 160 χιλιόμετρα ανά ώρα;

... όταν ήσουν βρέφος, είχες μόνο 1 λίτρο αίμα (όσο χωράει σ' ένα μπουκάλι γάλα); Όταν θα μεγαλώσεις θα έχεις περίπου 5-6 λίτρα αίματος!

... σε όλο σου το σώμα έχεις 2-3 εκατομμύρια τρίχες; Μόνο στις παλάμες των χεριών, στις φτέρνες των ποδιών και στα χείλη σου δεν έχεις καθόλου!

... τριμμένο μήλο και τριμμένο κρεμμύδι έχουν την ίδια γεύση όταν κλείσεις την μύτη σου όταν τα τρως; Η μύτη σου δεν σε βοηθά μόνο στο να μυρίζεσαι αλλά και στο να γεύεσαι!

... ένα κομμάτι δέρματος στο μέγεθος ενός κέρματος περιέχει περίπου 3 εκατομμύρια κύτταρα, 1 μέτρο αιμοφόρα αγγεία, 80 πόρους και 35 νεύρα;

... κάθε δακτυλικό αποτύπωμα σου είναι μοναδικό; Ακόμα και τα αποτυπώματα των 10 σου δακτύλων είναι διαφορετικά μεταξύ τους!

... το λεπτό και παχύ έντερο ενός ενήλικα, έχουν μαζί μήκος περίπου 8 μέτρων;

... κάθε λεπτό αναπνέουμε περίπου 10-15 φορές και παίρνουμε 5-7 λίτρα αέρα; Την ημέρα αναπνέουμε δηλαδή περίπου 7 000-10 000 λίτρα αέρα!

... κοκκινίζουμε όταν ντρεπόμαστε ή όταν είμαστε ενθουσιασμένοι, επειδή φουσκώνουν τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα στο πρόσωπο μας και γεμίζουν με περισσότερο αίμα; Αυτό συμβαίνει κυρίως στο πρόσωπο και τον λαιμό!

... στο σώμα σου έχεις 206 κόκαλα όπου το πιο μικρό είναι ένα που βρίσκεται στο αυτί σου και το πιο μεγάλο είναι αυτό του μηρού σου;

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

http://www.haniotika-nea.gr/xef/index.html

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 ΠΡΩΪΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

ΠΡΩΪΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία

Με μοναδικό απόντα τον Ποτουρίδη (αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά του φιλικού αγώνα της εθνικής ελπίδων με την αντίστοιχη ομάδα της Αυστρίας, που διεξήχθη χθες στο Άργος και τελείωσε 1-1) έγινε χθες το πρωί στο Μάλεμε η προπόνηση του Πλατανιά, εν όψει του δεύτερου συνεχόμενου εκτός έδρας αγώνα που θα δώσει η Χανιώτικη ομάδα, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Ο Αναστασάκος πήρε κανονικά μέρος, αφού ξεπέρασε το μικροπρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και λογικά θα είναι ετοιμοπόλεμος για το ματς της Κυριακής.
Πρωί έχει προγραμματιστεί και η σημερινή προπόνηση (11.00, στο Μάλεμε), στην οποία ο Γιάννης Χατζηνικολάου αναμένεται να έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες.
Σίγουρα αυτό που πάνω απ' όλα χρειάζεται η ομάδα είναι ηρεμία και ψυχραιμία, αφού μπορεί να 'μετράει' τέσσερις συνεχόμενες βαθμολογικές απώλειες, όμως με τις εμφανίσεις της στα παιχνίδια αυτά άξιζε κάτι πολύ καλύτερο, το οποίο μπορεί να διεκδικήσει στη Νέα Σμύρνη. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι 12 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα μόνον κακός απολογισμός δεν μπορεί να θεωρηθεί και βέβαια δεν ήταν πολλοί αυτοί που μετά την κλήρωση περίμεναν ότι ο Πλατανιάς θα πάρει βαθμό στα Γιάννινα και 'διπλό' στη Θεσσαλονίκη 'κόντρα' στον Άρη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΔΩΣΕ Ο Μ. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
Από τον αρχηγό του Πλατανιά Μάρκο Μαραγκουδάκη  επέλεξαν οι μαθητές της Στ' τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων να πάρουν συνέντευξη για τις ανάγκες του web radio, που λειτουργεί στο σχολείο τους.
Οι Χρήστος Τσουπάκης, Στέφανος Αρβανίτης, Γιάννης Κοκκινάκης και Νίκος Ζώης, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή Πληροφορικής Ανδρέα Κουκλινό, βρέθηκαν προχθές το πρωί στο Δημοτικό Γήπεδο του Μάλεμε και  πριν από την προγραμματισμένη προπόνηση συνομίλησαν με τον Μαραγκουδάκη, ο οποίος απάντησε  σε όλα τους τα ερωτήματα, τους έδωσε αυτόγραφα και  φωτογραφήθηκε μαζί τους.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στη ψηφοφορία που διοργανώνουν η Σούπερ Λίγκα, ο ΠΣΑΠ και η NOVA. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ συγκέντρωσε το 64.50% των ψήφων, αφήνοντας δεύτερο τον Μίρνες Σίσιτς του ΟΦΗ (27.91%) και τρίτο τον Κώστα Μήτρογλου του Ολυμπιακού (7.59%).
Το βραβείο για το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής κέρδισε ο Ντένις Σόουζα του ΟΦΗ, που συγκέντρωσε ποσοστό 59.63%. Τον ακολούθησαν ο Γιώργος Ζησόπουλος του Λεβαδειακού με 28.37% και ο Κώστας Μήτρογλου με 12%.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Πολυτεχνείο - 17 Νοέμβρη...








super radio in action!!!!

Μαθητές στο Γήπεδο του Μάλεμε

Συνέντευξη από τον αρχηγό της ομάδας του Πλατανιά Μάρκο Μαραγκουδάκη πήραν χθες, Τρίτη, το μεσημέρι, πριν από την προγραμματισμένη προπόνηση, οι… μαθητές της Στ” τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων Χρήστος Τσουπάκης, Στέφανος Αρβανίτης, Γιάννης Κοκκινάκης και Νίκος Ζώης, για τις ανάγκες του web radio, που λειτουργεί στο σχολείο τους!
Τα παιδιά έφτασαν στο Δημοτικό Γήπεδο του Μάλεμε συνοδευόμενα από τον καθηγητή Πληροφορικής Ανδρέα Κουκλινό.
Φωτογραφήθηκαν με ποδοσφαιριστές, πήραν αυτόγραφα και εν συνεχεία συνομίλησαν, μετά από δικό τους αίτημα, με τον Μάρκο Μαραγκουδάκη, ο οποίος απάντησε με χαρά σε όλα τους τα ερωτήματα.
http://www.fcplatanias.gr/?p=1882

Το 19ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων παεί γήπεδο!!!!!!!!




dimotiko19 on livestream.com. Broadcast Live Free


 ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΙΤΗ ΑΣΚΗΣΗ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤ ΤΑΞΗ!

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ    ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 
 


1.      Τι είναι το internet και ποιες οι χρήσεις του
2.      Τι χρειάζεται για να συνδεθούμε στο internet  και τι είναι το modem
3.      Υπηρεσίες του internet
4.      Υπερκείμενο – δεσμός – ιστοσελίδα ( τι είναι )
5.      Τι είναι τα αγαπημένα και πως χρησιμοποιούνται
6.     Πως μπορούμε να φέρουμε κείμενο και εικόνα από διάφορες 
       ιστοσελίδες σ’ ένα έγγραφο του  word
7.      Με ποιο τρόπο αναζητούμε μια πληροφορία στο διαδίκτυο
8.      Να βρείτε το e-mail του Έλληνα Πρωθυπουργού


Οι ερωτήσεις θα απαντήθουν σε ένα αρχείο word. Το αρχείο θα το στείλετε με email στη διεύθυνση dimotiko19@gmail.com με θέμα το ονοματεπώνυμο σας και το τμήμα σας το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 24/11/2012 (κάντε ότι ακριβώς σας ζητά η άσκηση γιατί θα βαθμολογηθεί)


GOOD LUCK!!!!!!!!!!!

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

  Ένα νησί-πολυτελές θέρετρο που θα κάνει θραύση!


Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστατα θέρετρα στον κόσμο, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, καταστήματα αλλά και καζίνο, κι όλα αυτά πάνω σε ένα τεχνητό νησί!
perierga.gr - 8City: Ένα νησί-πολυτελές θέρετρο θα κάνει θραύση!
Τα πρωτεία από το Ντουμπάι σχεδιάζουν να «κλέψουν» οι Νοτιοκορεάτες, επενδύοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πάνω από 280 δις δολάρια στον «παράδεισο των ταξιδιωτών αλλά και του τζόγου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία που ανέλαβε το project, το οποίο χρηματοδοτείται από τη γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων Kempinski.
perierga.gr - 8City: Ένα νησί-πολυτελές θέρετρο θα κάνει θραύση!
Η απίστευτη «8City», όπως θα ονομάζεται το θέρετρο (το «8″ είναι ο τυχερός αριθμός των Κινέζων), θα δημιουργηθεί επάνω σε ένα μεγάλο τεχνητό νησί, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών από το Ντουμπάι αλλά και το Λας Βέγκας!
perierga.gr - 8City: Ένα νησί-πολυτελές θέρετρο θα κάνει θραύση!
Η πολυτέλεια, η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και το ξεχωριστό design είναι μερικά μόνο από τα βασικά στοιχεία που θα διαθέτει, ενώ πολλών αστέρων ξενοδοχεία αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους, υπόσχοντας στους επισκέπτες υπερπολυτελή διαμονή. Καζίνο, καταστήματα, χώροι πρασίνου αλλά και πολλά εστιατόρια δεν θα λείψουν από το πρωτότυπο αυτό θέρετρο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2030.



 http://perierga.gr/2012/11/8city-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF/

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!


Το Wengen είναι από τα λίγα χωριά της Ευρώπης στα οποία δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στους δρόμους αλλά και ένας από τους ωραιότερους προορισμούς όλες τις εποχές του χρόνου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων και δεσπόζει μέσα σε ένα απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπίο, και οι 1.300 περίπου μόνιμοι κάτοικοι είναι πολύ περήφανοι για τη γενέτειρά τους. Και πώς αλλιώς άλλωστε, όταν οι εκλεκτοί και διάσημοι «καλεσμένοι» ανά τους αιώνες, το χαρακτήριζαν ως το «ωραιότερο χωριό της Ευρώπης»!
perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Με μακρά ιστορία από το χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και του αθλητισμού, το μικρό αυτό χωριό των Άλπεων έχει φιλοξενήσει σπουδαία πρόσωπα του παρελθόντος, μεταξύ των οποίων τους Αδόλφο Χίτλερ, Ναπολέοντα και Ιούλιο Καίσαρα, ενώ πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρώμενα, φιλοξενώντας τους γνωστούς αγώνες σκι Lauberhorn, από το 1930.
perierga.gr - Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Οι μετακινήσεις γίνονται με σιδηρόδρομο και τελεφερίκ και κανένας δεν δυσανασχετεί! Το αντίθετο, μάλιστα… «Για να γνωρίσεις τη φύση εκ των έσω και να απολαύσεις όσα έχει να σου προσφέρει πρέπει να αφήσεις το αυτοκίνητο στο γκαράζ», λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι.
perierga.gr - Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Μέσα σε μια απέραντη γαλήνη και σε μια ηρεμία που συγκλονίζει, ακόμη και όταν το χωριό «πλημμυρίζει» από τουρίστες (που φτάνουν ακόμη και τους 10.000 κατά τη χειμερινή περίοδο), οι επισκέπτες απολαμβάνουν σπορ, διασκέδαση και φύση, χωρίς να τους λείπει απολύτως τίποτα. Ούτε καν τα αυτοκίνητα!
Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
perierga.gr - Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!

Η εκπομπή MUSIC STAR απέκτησε δικό της e-mail:
musicstar19d@gmail.com

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ THE STARS

ΣΉΜΕΡΑ ΟΙ THE STARS ΣΤΙΣ 6:10-7:00 ΘΑ ΑΚΟΎΣΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΉ ΘΑ ΠΟΎΜΕ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΘΑ ΠΟΎΜΕ ΑΝΈΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΑΙΝΊΓΜΑΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΈΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌ ΜΑΝΤΙΝΆΔΑ ΜΠΗΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΊΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΊΣΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!

ΘΑ ΧΑΡΟΎΜΕ ΠΟΛΎ ΑΝ ΜΑΣ ΑΚΟΎΣΕΤΕ!!!!!! 


Ουρακοτάγκος σώζει πουλί από πνιγμό



Perierga.gr - Ουρακοτάγκος σώζει πουλί
Ο oυρακοτάγκος ήταν στο θάλαμο του σε ένα ζωολογικό κήπο, όταν αντιλήφθηκε το νεαρό πτηνό στη λίμνη. Έκοψε ένα φύλλο από ένα κοντινό θάμνο και άπλωσε το χέρι του προς το πουλί, με την ελπίδα ότι θα προσκολληθεί στο φύλλο.
Έπειτα από αρκετή προσπάθεια κατάφερε τελικά να βγάλει το πουλί από το νερό υπό τος επευφημίες του πλήθους.
Στη συνέχεια τοποθέτησε τρυφερά το πουλί κάτω στο χορτάρι και το περιποιήθηκε με ιδιαίτερη στοργή.
Ο ειδικός Cathy Smith, είπε: «Είναι πολύ έξυπνα ζώα και μπορεί να είναι πολύ περίεργα.
Αυτό δείχνει πόσο καταπληκτικά πλάσματα είναι στην επίλυση προβλημάτων. Είναι δύσκολο να πούμε αν ήξερε ότι σώζει το πουλί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ποτέ δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο πριν.»

Αξιαγάπητες λευκές νυχτερίδες…



Οι λευκές νυχτερίδες της Ονδούρας (Ectophylla alba) ζουν σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής, στη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα και φυσικά στην Ονδούρα, τη χώρα από την οποία παίρνουν και το όνομά τους.
perierga.gr - Αξιαγάπητες λευκές νυχτερίδες…

Δε ζουν σε σπηλιές και δεν «πίνουν» αίμα, ενώ η χαρακτηριστική λευκή γούνα τους δεν οφείλεται σε αλμπινισμό αλλά αποτελεί εξέλιξη… καμουφλάζ. Τώρα θα σκεφτείτε –και λογικά, βέβαια- ότι τα δάση της Ονδούρας δεν φημίζονται για το… λευκό τους φύλλωμα. Το αντίθετο, μάλιστα. Είναι καταπράσινα.
perierga.gr - Αξιαγάπητες λευκές νυχτερίδες…
Γιατί λοιπόν η εν λόγω νυχτερίδα χρησιμοποιεί το λευκό χρώμα για καμουφλάζ; Το μυστικό βρίσκεται στον ήλιο που διαπερνά τα φυλλώματα των δέντρων όπου φωλιάζουν οι νυχτερίδες, προσδίδοντας στην άσπρη γούνα τους πρασινωπή απόχρωση. Έτσι κρύβονται από τους εχθρούς τους!
perierga.gr - Οι νυχτερίδες δεν είναι μόνο μαύρες...
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το είδος σύντομα θα χαρακτηριστεί απειλούμενο, καθώς οι πληθυσμοί μειώνονται δραματικά, αν και γίνονται πολλές προσπάθειες από επιστήμονες και Οργανισμούς για τη σωτηρία του.
perierga.gr - Οι νυχτερίδες δεν είναι μόνο μαύρες...
perierga.gr - Οι νυχτερίδες δεν είναι μόνο μαύρες...
perierga.gr - Οι νυχτερίδες δεν είναι μόνο μαύρες...

Πάρκο από πηλό στην Κίνα




Ένα πάρκο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πηλό άνοιξε τις πύλες του στο κοινό στην πόλη Tangshan της Κίνας. Το πάρκο περιλαμβάνει εκατοντάδες γλυπτά από πηλό και αναπαριστά το διάσημο κινεζικό πίνακα «Σκηνή δίπλα στο ποτάμι κατά τον εορτασμό του φεστιβάλ Qingming», του Zhang Zerui.
Η ιδέα της κατασκευής του πάρκου ανήκει στον Qin Shiping, ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει ένα χώρο με τη θεματολογία του αγαπημένου του πίνακα σε συνδυασμό με την παράδοση της Κίνας στην πιλοποιία.
Το πάρκα άρχισε να κατασκευάζεται το 2008 και είναι έτοιμο, μόλις 3 χρόνια μετά. Έχει μήκος 300 μέτρα και πλάτος 60, ενώ όλες οι φιγούρες είναι κατασκευασμένε με κλίμακα 2/3. Το κόστος κατασκευής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αλλά το 2009 ο κατασκευαστής υποστήριξε ότι είχε δαπανήσει ήδη περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ.
Perierga.gr - Πάρκο από πηλό στην Κίνα
Perierga.gr - Πάρκο από πηλό στην Κίνα
Perierga.gr - Πάρκο από πηλό στην Κίνα
Perierga.gr - Πάρκο από πηλό στην Κίνα
Perierga.gr - Πάρκο από πηλό στην Κίνα
Perierga.gr - Πάρκο από πηλό στην Κίνα