Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Απίθανα ζώα που συμπεριφέρονται σαν… άνθρωποι!



perierga.gr - Απίθανα ζώα που συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι!Το ζωικό βασίλειο προκαλεί πάντα ενδιαφέρον στους ανθρώπους, με διάφορους τρόπους. Ειδικότερα όταν διάφορα είδη μάς κάνουν να γελάμε. Από τα σκυλιά που χορεύουν και τις κατσίκες που διαμαρτύρονται μέχρι τις αρκούδες και τις γάτες που ζουν την απόλυτη ευδαιμονία, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε μέσα σε τέσσερα λεπτά μερικά από τα πιο απίθανα «ζώα που συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι». Γιατί τα ζώα είναι ακριβώς σαν κι εμάς, μόνο λίγο πιο αστεία. Διαφωνείτε;  

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Οι 10 κορυφαίες συνήθειες που καταστρέφουν τον εγκέφαλό σου



Αφύπνιση συνείδησης: Έχουμε πολλές ιδιομορφίες και συνήθειες που συχνά σκεφτόμαστε ότι αυτές μας κάνουν να αισθανόμαστε χαλαροί. Ωστόσο, έχουμε την τάση να μην αναγνωρίζουμε ότι αυτές οι συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν εσωτερική καταστροφή, όπως εγκεφαλική βλάβη.







1. Δεν τρώμε πρωινό.

Οι άνθρωποι που δεν παίρνουν πρωινό συνήθως έχουν χαμηλότερο επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι κακό. Καταλήγει σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών για τον εγκέφαλο και προκαλεί εκφυλισμό του εγκεφάλου.

 5 τροφές που εξαφανίζουν το λίπος της κοιλιάς




 2. Τρώμε πολύ.

Όταν τρώμε παραπάνω απ' ότι πρέπει προκαλούμε την σκλήρυνση των αρτηριών του εγκεφάλου που οδηγεί σε μείωση της πνευματικής δύναμης. Γι 'αυτό και θα παρατηρήσετε ότι δεν μπορείτε να επικεντρωθείτε ούτε σε ένα απλό παζλ, αν έχετε φάει πάνω από το όριο.



3. Το κάπνισμα

Δεν βλάπτει μόνο τους πνεύμονες αλλά επηρεάζει και τον εγκέφαλο. Η νικοτίνη στα τσιγάρα περιέχει κάποιες ουσίες που προκαλούν πολλαπλή συρρίκνωση του εγκεφάλου. Αν αυτό συνεχιστεί, μπορείτε να πάθετε ακόμα και τη νόσο του Alzheimer.


Κόψε το κάπνισμα εναλλακτικά


4.Υψηλή κατανάλωση ζάχαρης

Πάρα πολύ μεγάλη κατανάλωση από κάτι, οτιδήποτε, είναι ανθυγιεινό. Έχοντας κάποιος μία υψηλή κατανάλωση ζάχαρης, διακόπτει την απορρόφηση των πρωτεϊνών και των θρεπτικών ουσιών προκαλώντας υποσιτισμό. Αυτό θα μπορούσε επίσης να παρέμβει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Έτσι, δεν είναι σκόπιμο, ιδιαίτερα για τα παιδιά να επιδοθούν σε γλυκό-επιδρομές!.




5. Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση

Αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα μια συνήθεια δεδομένου ότι τείνουμε να είμαστε πάντα εκτεθειμένοι στη ρύπανση. Ωστόσο, υπάρχει στη λίστα μας γιατί είναι μια από τις αιτίες της βλάβης του εγκεφάλου. Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι ο εγκέφαλος είναι ένας από τους κύριους καταναλωτές οξυγόνου στο σώμα. Η εισπνοή μολυσμένου αέρα μειώνει την παροχή του οξυγόνου, που επιφέρει μια μείωση της δραστικότητας του εγκεφάλου.




6. Η έλλειψη ύπνου ή η στέρηση ύπνου

Ο ύπνος είναι πολύ ουσιαστικός γιατί επιτρέπει τον εγκέφαλό μας να ξεκουραστεί από όλη τη σκληρή δουλειά όλης της ημέρας. Η μακροχρόνια στέρηση του ύπνου επιταχύνει τον θάνατο των κυττάρων του εγκεφάλου.
 
 
Οι Συνέπειες της Αυπνίας & Φυσικοί Τρόποι Αντιμετώπισης



7. Καλύπτουμε το κεφάλι μας ενώ κοιμόμαστε.

Αυτό συνήθως είναι πολύ ανθυγιεινό. Όταν κοιμάστε και καλύπτετε το κεφάλι σας τότε αυξάνεται η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα και αυτή μειώνει την συγκέντρωση του οξυγόνου η οποία καταλήγει στον εγκέφαλο με επιβλαβή αποτελέσματα.


 8. ''Δουλεύουμε'' πολύ τον εγκέφαλό μας κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας

Αυτό είναι αρκετά κοινό για τους φοιτητές όσο και για τους επαγγελματίες που στο κολέγιο ή στον χώρο εργασίας, ενώ είναι άρρωστοι, κάνουν ογκώδης εγκεφαλικές εργασίες! Ξέρετε ότι όταν εργάζεστε σκληρά ή σπουδάζετε ενώ είστε άρρωστοι, όλο αυτό καταλήγει σε μείωση της αποτελεσματικότητας του εγκεφάλου και συνδέεται με εγκεφαλικές βλάβες; Λοιπόν, σήμερα ξέρετε!

 

 9. Η έλλειψη τονωτικών σκέψεων

Η σκέψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλό μας. Το να έχουμε λογικές συνομιλίες ή να γράφουμε κάποια δοκίμια και άλλα, είναι εξαιρετικά υγιές για τον εγκέφαλο. Το να μιλάει κάποιος χωρίς νόημα για κάποια πράγματα, δεν είναι και ότι καλύτερο... Είναι καλύτερο να έχετε πάντα τονωτικές σκέψεις...για να αποφευχθεί η συρρίκνωση του εγκεφάλου.

 

 10. Μιλάμε Σπάνια

Δεν υπάρχει τίποτα το ανθυγιεινό όταν κάποιος είναι ομιλητικός, αυτό είναι πραγματικά Υγιές . Οι πνευματικές συνομιλίες προωθούν την ικανότητα του εγκεφάλου.

http://alttherapy.blogspot.gr/2012/10/10_30.html#axzz2Ratu6U9e

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΠΡΟ.Τ.Α. Χανίων: Μια πρωτόγνωρη δράση έγινε στο 19ο δημοτικό σχολεί...

TO WEB RADIO 19 μαθαίνει τους κανόνες οδικής ασφάλειας!!!!!




Μια πρωτόγνωρη δράση έγινε στο 19ο δημοτικό σχολείο Χανίων.

Η εθελοντική ομάδα του Συλλόγου Προ.Τ.Α. Χανίων με τους εκπροσώπους της Λιμπινάκη Γεώργιο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Δικηγόρο Ευτύχη Μαυρογένη αντάλλαξαν απόψεις με τους μαθητές υπεύθυνους λειτουργίας του διαδικτυακού Ραδιοφωνικού σταθμού του Web radio 19.
Οι μαθητές με ιδιαίτερη περιέργεια για να μάθουν υπέβαλλαν ερωτήσεις για τα τροχαία δυστυχήματα, τα αίτια τους αλλά και για τις συνέπειες τους και άκουσαν με ενδιαφέρον τα λεγόμενα από τους εκπροσώπους του ΠΡΟ.Τ.Α. Τους μεταφέρθηκε η εμπειρία τους από τις επαγγελματικές τους εμπλοκές με τα τροχαία δυστυχήματα. Το κράνος ,που πρέπει να δένεται, η ζώνη .που πρέπει να τοποθετείται σωστά. Άκουσαν με ενδιαφέρον για τον οδηγό της παρέας ,μίλησαν για την κακή συνήθεια των παιδιών να επιθυμούν να κάθονται στο μπροστινό κάθισμα και δεσμεύτηκαν να πουν στους γονείς τους και στα αδέλφια τους ότι χρήσιμο άκουσαν και τους άρεσε.
Το σπουδαίο όμως που έγινε και δείχνει το υψηλό επίπεδο της συνάντησης είναι ότι στο τέλος προχώρησαν και σε συγκεκριμένες προτάσεις. Η συνάντηση αυτή απέδειξε την μεγάλη αναγκαιότητα για τέτοιες ενημερώσεις που η πολιτεία δυστυχώς είναι απούσα. Οι συμμετέχοντες μικροί επίδοξοι δημοσιογράφοι ανέλαβαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις ώστε να αποτελέσουν ομάδα πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων τόσο όσον αφορά το σχολείο τους και την οδηγητική συμπεριφορά των γονιών τους ,όσο και για την περιοχή τους ολόκληρη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι η συζήτηση ηχογραφήθηκε και αναμεταδόθηκε διαδικτυακά μέσω του σταθμού Web radio 19 στη διεύθυνση http://www.livestream.com/dimotiko19. Την επιμέλεια όλης της εκδήλωσης είχε ο υπεύθυνος της πληροφορικής καθηγητής Κουκλινός Ανδρέας όπου και τον ευχαριστούμε θερμά.



Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 26 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 25 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 24 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 23 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 21 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 20 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 19 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 18 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 16 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 13 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 12 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7 (1ος Κύκλος)


ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6 (1ος Κύκλος)


Στο Παρά Πέντε - επεισόδιο 5 - 1ος κύκλος


Στο Παρά Πέντε - επεισόδιο 4 - 1ος κύκλος


Στο Παρά Πέντε - επεισόδιο 3 - 1ος κύκλος


Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

6 λάθη που βλάπτουν τα δόντια


                                  

6 ά  ά  ό (1)
Νομίζετε πως με το απλό βούρτσισμα των δοντιών σας κάνετε το καλύτερο δυνατό για την στοματική σας υγιεινή; Η εφημερίδα «Daily Mail» αποκαλύπτει τα 6 λάθη που βλάπτουν τα δόντια μας και δίνει λύσεις.

  • Βούρτσισμα-εξπρες
Το βούρτσισμα των δοντιών γίνεται εντελώς μηχανικά και απίστευτα… γρήγορα! Σύμφωνα με έρευνες σχεδόν ποτέ δεν βουρτσίζουμε τα δόντια μας για πάνω από ένα λεπτό ενώ θα έπρεπε να το κάνουμε τουλάχιστον για 2 με 3 λεπτά για να καθαρίσουμε όλες τις επιφάνειες.
Λύση: Ξεπεράστε τον σκόπελο είτε χρονομετρώντας το βούρτσισμα των δοντιών με κάποιο χρονόμετρο ή ακόμα καλύτερα χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρονική οδοντόβουρτσα με χρονόμετρο.
  • Βουρτσίζετε δυνατά και τα δόντια υποφέρουν
Μπορεί να νομίζετε πως το έντονο και δυνατό βούρτσισμα στα δόντια ωφελεί, όμως μάλλον φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς έτσι καταστρέφεται η αδαμαντίνη (σμάλτο) των δοντιών μας. Επίσης, με το δυνατό βούρτσισμα, πληγώνουμε τα ιδιαίτερα ευαίσθητα ούλα μας.
Λύση: Βουρτσίστε τα δόντια σας με προσεκτικές, μαλακές και απαλές κινήσεις. Κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις πάνω στα δόντια και ευθείες κινήσεις στην μασητική επιφάνεια. Σε κάθε περίπτωση, μην χρησιμοποιείτε ιδιαίτερη δύναμη.
  • Γερά δόντια αν… κοιταχτείτε στον καθρέφτη
6 ά  ά  ό (2)
Ένα ακόμη λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας: αποφεύγουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Και όσο και αν μας απωθεί η εικόνα του στόματός μας γεμάτου οδοντόκρεμα, οι ειδικοί αναφέρουν, πως ο καθρέφτης αποκαλύπτει πολλά για την στοματική μας υγεία (σε ποιο σημείο ματώνουν τα ούλα, που πρέπει να επικεντρώσουμε το βούρτσισμα κ.α.).
Λύση: Κοιταχτείτε άφοβα και αποκτήστε χαμόγελο που θαμπώνει! Παρατηρήστε τα δόντια σας για τυχόν ραγίσματα, για την ύπαρξη ή όχι πλάκας ενώ δώστε έμφαση και στα ούλα. Και πέρα από εντατικό βούρτσισμα, αναφέρετε τα πάντα στον οδοντίατρό σας.
  • Οδοντικό νήμα; Τι είναι αυτό;
Το οδοντικό νήμα δεν αποτελεί ένα ακόμη βασανιστήριο στο οποίο σας ζητά κάθε φορά να υποβληθείτε ο οδοντίατρός σας. Στην ουσία αποτελεί ένα εξίσου σημαντικό «εργαλείο» με την οδοντόβουρτσα για τη διατήρηση της στοματικής υγιεινής. Στα σημεία που δεν μπορούν να φθάσουν οι οδοντόβουρτσες, τα βακτήρια προσκολλώνται, φτιάχνουν αποικίες και παράγουν χημικές ουσίες που καταστρέφουν την αδαμαντίνη προκαλώντας τερηδόνα.
Λύση: Η μόνη περίπτωση πρόσβασης στα δύσκολα αυτά σημεία των δοντιών είναι το οδοντικό νήμα. Ζητήστε από τον οδοντογιατρό σας να σας δείξει πως θα το χρησιμοποιήσετε και εντάξτε το στην καθημερινότητά σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
  • Έχετε λάθος οδοντόβουρτσα (εδώ και πολύ, πολύ καιρό…)
6 ά  ά  ό (3)
Κάποιοι πιστεύουν πως μια σκληρή οδοντόβουρτσα θα καθαρίσει καλύτερα τα δόντια σε αντίθεση με τις μαλακές. Πρόκειται για μία ακόμη λανθασμένη θεωρία που δεν ισχύει καθώς ο τρόπος βουρτσίσματος είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Επιπλέον, είθισται τις οδοντόβουρτσές μας να μην τις αλλάζουμε συχνά με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε πρώτης τάξεως κρυψώνες για σταφυλόκοκκο και στρεπτόκοκκο.
Λύση: Συζητήστε με τον οδοντίατρό σας ποια είναι η καταλληλότερη οδοντόβουρτσα για εσάς. Φροντίστε να την αλλάζετε κάθε τρεις μήνες ή και νωρίτερα αν δείτε πως έχει φθαρεί. Τέλος, μετά από κάθε βούρτσισμα, θα πρέπει να την ξεπλένετε με καυτό νερό και να την αφήνετε να στεγνώσει μόνη της.
  • Βουρτσίστε, ξεπλύνετε, τελειώσατε!
Αρκετοί κάνουν το λάθος να μην ξεπλένουν το στόμα τους μετά το βούρτσισμα των δοντιών, φτύνοντας απλά την οδοντόκρεμα. Και ενώ μπορεί η οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα να απομακρύνουν τα βακτήρια, ωστόσο αυτά θα πρέπει να απομακρυνθούν από το στόμα και με νερό.
Λύση: Μετά από κάθε βούρτσισμα, ξεπλύνετε καλά το στόμα σας με άφθονο νερό. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, στην συνέχεια, ξεπλύνετε και με στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλ.http://www.clickatlife.gr/story.aspx?id=2229078

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

making of ΟΥΛΑ ΒΟΥΛΑ!!


Σαλιγκάρι τεραστίων διαστάσεων!

Ο «γίγαντας της Αφρικής» (Achatina Achatina), του γένους Achatina, της οικογένειας των Αχατινιδών είναι επίσης γνωστό ως «σαλιγκάρι τίγρης» και αποτελεί το μεγαλύτερο σε μέγεθος είδος χερσαίων σαλιγκαριών στη Γη. Το μήκος του φτάνει μέχρι τα 20 εκατοστά και ζει στις δασικές περιοχές της Ανατολικής Αφρικής, στην Ασία, την Καραϊβική αλλά και σε διάφορα νησιά του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού. Αποτελούν μεγάλη πληγή για τις καλλιέργειες, καθώς ως δεινοί χορτοφάγοι καταστρέφουν ό,τι πράσινο είδος βρουν στο πέρασμά τους.
perierga.gr - Σαλιγκάρι τεραστίων διαστάσεων!
Λατρεύουν την υγρασία και εκτός από τις δασικές περιοχές απαντούν στις πόλεις, μέσα σε κήπους και πάρκα. Βασικό χαρακτηριστικό, εκτός από το μέγεθος, είναι το γεγονός ότι ο «γίγαντας της Αφρικής» διαθέτει τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα και μπορεί απουσία του άλλου φύλου να αναπαραχθεί μόνο του. Τα περισσότερα ζουν πάνω από 10 χρόνια, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα επιλέγουν ως κατοικίδια -ιδιαίτερα στην Αμερική- αν και αυτό απαγορεύεται. Η εμφάνισή τους πάντως προκαλεί εντύπωση και συχνά αποτελούν αντικείμενο μελέτης από ειδικούς επιστήμονες, που επιδιώκουν την περαιτέρω διερεύνηση του είδους.
perierga.gr - Σαλιγκάρι τεραστίων διαστάσεων!

Το ψηλότερο λούνα παρκ του κόσμου!

Όλα αυτά τα «τρομακτικά» βρίσκονται μέσα στο ψηλότερο πάρκο ψυχαγωγίας στον κόσμο, στο περίφημο «Scary Amusement Park» του Λας Βέγκας, στην κορυφή του διάσημου ξενοδοχείου «Stratosphere».
perierga.gr - Το ψηλότερο λούνα παρκ του κόσμου!
Στην ουσία πρόκειται για έναν «γιγάντιο» πύργο ύψους 350 μέτρων (σ.σ. το ψηλότερο κτίριο στο Λας Βέγκας και το δεύτερο στις ΗΠΑ) στην κορυφή του οποίου δεσπόζει ένα… τρομακτικό λούνα παρκ!
perierga.gr - Το ψηλότερο λούνα παρκ του κόσμου!
Το «τρενάκι του τρόμου» υπόσχεται να ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη, ενώ η ελεύθερη πτώση στο δημοφιλές «Big Shot» είναι για όσους δεν πάσχουν από την καρδιά τους αλλά και για τους τολμηρούς των αιθέρων.
perierga.gr - Το ψηλότερο λούνα παρκ του κόσμου!
Η θέα κόβει την ανάσα από όπου κι αν βρεθείτε, ενώ εάν επιλέξετε μερικές «περιστροφές» στη ρόδα, η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη, αφού η ταχύτητα αλλά και το κενό κάτω από τα πόδια σας είναι για… γερά στομάχια!
perierga.gr - Το ψηλότερο λούνα παρκ του κόσμου!
Το «Scary Amusement Park» αποτελεί σήμα-κατατεθέν στο Λας Βέγκας, ενώ παράλληλα με τα παιχνίδια στο λούνα παρκ μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας στο περιστρεφόμενο εστιατόριο που βρίσκεται στην κορυφή αλλά και να θαυμάσετε τ’ αστέρια από τα τηλεσκόπια.
perierga.gr - Το ψηλότερο λούνα παρκ του κόσμου!
Δεθείτε, λοιπόν, καλά, πάρτε τα… χαπάκια για την καρδιά ή τη ναυτία και απολαύστε τη διαδρομή, που κρύβει πολλές συγκινήσεις. Μόνο μην ουρλιάζετε, γιατί… ποιος να σας ακούσει εκεί πάνω;
perierga.gr - Το ψηλότερο λούνα παρκ του κόσμου!
perierga.gr - Το ψηλότερο λούνα παρκ του κόσμου!
perierga.gr - Το ψηλότερο λούνα παρκ του κόσμου!
perierga.gr - Το ψηλότερο λούνα παρκ του κόσμου!
perierga.gr - Το ψηλότερο λούνα παρκ του κόσμου!
perierga.gr - Το ψηλότερο λούνα παρκ του κόσμου!
perierga.gr - Το ψηλότερο λούνα παρκ του κόσμου!
perierga.gr - Το ψηλότερο λούνα παρκ του κόσμου!
http://perierga.gr/2012/03/%CF%84%CE%BF-%CF%88%CE%B7%CE%BB%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BA-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85/

Στο Παρά Πέντε - επεισόδιο 1 - 1ος κύκλος


Τα πιο περίεργα θεματικά εστιατόρια!

Αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία και επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα, η εμφάνιση των καταστημάτων αλλάζει και με την κατάλληλη διακόσμηση παραπέμπει στη… Hello Kitty, στους Νίνζα, στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, στη Barbie ακόμα και σε μια πτήση στους αιθέρες ή σε ένα χιονισμένο τοπίο. Και οι επισκέπτες κάνουν ουρές για να απολαύσουν το φαγητό τους μέσα στο αγαπημένο τους σκηνικό…
1. A380 Sky Kitchen, Ταϊπέι, Ταϊβάν – Παρακαλώ προσδεθείτε…
perierga.gr - Τα πιο δημοφιλή θεματικά εστιατόρια!
2. Alcatraz E.R., Τόκιο, Ιαπωνία – Της φυλακής τα σίδερα…
perierga.gr - Τα πιο δημοφιλή θεματικά εστιατόρια!
3. Jekyll & Hyde Club, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ – Για τους σινεφίλ παλιών ταινιών τρόμου…
perierga.gr - Τα πιο δημοφιλή θεματικά εστιατόρια!
4. Ninja New York, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ – Σερβιτόροι-νίνζα εν δράσει…

5. Snow Restaurant, Φινλανδία – Σε πολικές θερμοκρασίες…
perierga.gr - Τα πιο δημοφιλή θεματικά εστιατόρια!
6. Alice of Magic World, Τόκιο, Ιαπωνία – Παραμυθένιο σκηνικό στη Χώρα των Θαυμάτων…
perierga.gr - Τα πιο δημοφιλή θεματικά εστιατόρια!
7. ‘S Baggers, Γερμανία – Αυτοματοποιημένη εξυπηρέτηση…
perierga.gr - Τα πιο δημοφιλή θεματικά εστιατόρια!
8. Barbie Cafe, Ταϊπέι, Ταϊβάν – Παιχνίδι-φετίχ σε όλο του το μεγαλείο…

9. Hello Kitty Dreams, Πεκίνο, Κίνα – Με άρωμα παιδικών αναμνήσεων…
perierga.gr - Τα πιο δημοφιλή θεματικά εστιατόρια! 










http://perierga.gr/2013/04/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B1/

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ SCRATCH!!


Σάββατο 13 Απριλίου 2013


Θαλάσσιοι ίπποι σχηματίζουν… ζωντανό νησί!



Καλώς ήλθατε στο νησί Walrus ή αλλιώς στο «νησί των θαλάσσιων ίππων». Δεκάδες θαλάσσια θηλαστικά κάθονται στη σειρά πάνω σε ένα παγόβουνο που επιπλέει στον ωκεανό στα ανοικτά της Αλάσκας δημιουργώντας το δικό τους νησί. Κάνοντας ένα διάλειμμα από το ημερήσιο κυνήγι τους, τα συμπαθέστατα θηλαστικά αποφάσισαν να ξαποστάσουν πάνω στον πάγο. Ο φωτογράφος Steven Kazlowski ανακάλυψε τους συγκεντρωμένους θαλάσσιους ίππους πάνω στο παγόβουνο κατά τη διάρκεια μιας εναέριας βόλτας που έκανε στην περιοχή.
perierga.gr - Ασυνήθιστο νησί σχηματίζουν θαλάσσιοι ίπποι στην Αλάσκα!
«Το αυτοσχέδιο νησί αποτελεί γι’ αυτά έναν ασφαλή τόπο ανάπαυσης αλλά και σαν ένα πλωτό σπίτι που κινείται γύρω από την τροφή τους!», λέει ο φωτογράφος. Οι θαλάσσιοι ίπποι δημιουργούν μια σκοτεινή πλατφόρμα ανάμεσα στα λευκά κομμάτια πάγου κερδίζοντας τις εντυπώσεις, ενώ το θέαμα είναι από τα πλέον ασυνήθιστα στην άγρια φύση.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013


Μυστικός υπόγειος ποταμός εκπληκτικής ομορφιάς!



Ο Río Secreto είναι ο «μυστικός» υπόγειος ποταμός στο Μεξικό που ανακαλύφθηκε μόλις το 2007 και από τότε αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας. Αν και μόλις ένα τμήμα του είναι προσβάσιμο στο κοινό, καθώς αρκετά σημεία είναι ακόμα προς εξερεύνηση, η ομορφιά του τοπίου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Τιρκουάζ νερά και δραματικοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες συνδέονται με διάφορους θρύλους της περιοχής αλλά και με πολλούς αστικούς μύθους σύμφωνα με τους οποίους θεότητες, νεράιδες και δράκοι έκαναν από εκεί το πέρασμά τους και έζησαν μέσα στις δαιδαλώδεις σπηλιές και στα μυστικά μονοπάτια αφήνοντας πίσω το στίγμα τους!
perierga.gr - Rio Secreto: Ένας εκπληκτικός υπόγειος ποταμός!
Γιατί τόση ομορφιά, και μάλιστα κάτω από το έδαφος, δεν μπορεί παρά να έχει τη βάση της δημιουργίας της σε κάποιο χέρι μαγικό. Χιλιάδες επισκέπτες περνούν κάθε χρόνο από εδώ απολαμβάνοντας την ομορφιά του τοπίου, ενώ ειδικές αποστολές οργανώνονται για όσους επιθυμούν όχι μόνο να περπατήσουν κατά μήκων των μονοπατιών στις σπηλιές αλλά και να βουτήσξουν στα νερά του ποταμού. Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο Rio Secreto θα μπορούσε να ανήκει στα θαύματα του κόσμου!

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΝΕΑ TV 08-04-2013


Πατήστε εδώ για να γράψετε τις εντυπώσεις σας. Μη ξεχάσετε να γράψετε το ονοματεπώνυμο σας στο τέλος!!!!!

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013


Μονοπάτι οδηγεί στο… κέντρο της λίμνης!




Υπάρχει μια θαυμάσια γραφική τοποθεσία στο Vöcklabruck στην Αυστρία όπου οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στο κέντρο της λίμνης που δεσπόζει σε ένα πάρκο της περιοχής και να καθίσουν κιόλας χωρίς να κινδυνεύουν να βραχούν. Η ιδέα ανήκει σε ένα τοπικό αρχιτεκτονικό γραφείο το οποίο αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ειδυλλιακό σκηνικό για τους κατοίκους. Η ιδέα ήταν να μπορεί «ο κόσμος να μπει στο νερό, να αισθανθεί και να αγγίξει το υγρό στοιχείο ολόγυρα, χαλαρώνοντας μέσα στη φύση», όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της κατασκευής.
perierga.gr - Μονοπάτι οδηγεί στο κέντρο της λίμνης!
Το γραφικό τοπίο περιλαμβάνει ένα μονοπάτι που οδηγεί σε μια «κούφια» κυκλική περιοχή όπου οι άνθρωποι μπορούν να καθίσουν απολαμβάνοντας την εξοχή. «Είναι ένα σουρεαλιστικό ταξίδι κατά μήκος του μονοπατιού που μοιάζει να χάνεται μέσα στο νερό, ενώ μικροί και μεγάλοι φαίνονται να εισχωρούν στο υγρό στοιχείο… χωρίς να έχουν ίχνος νερού επάνω τους κατά την έξοδο», συμπληρώνουν με χιούμορ.
perierga.gr - Μονοπάτι οδηγεί στο κέντρο της λίμνης!
perierga.gr - Μονοπάτι οδηγεί στο κέντρο της λίμνης!http://perierga.gr/2013/04/%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82/