Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

τα μυρμήγκια που χορεύουν



Ένα μυρμήγκι σηκώνει με τα πόδια του ένα μικρότερο ψηλά πάνω από το κεφάλι του σα να χορεύει. Αυτή είναι μία από τις χιλιάδες φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτογράφος Adegsm για να καταλήξει σε μερικές που τελικά τον ικανοποιούσαν.
Perierga.gr - Χορευτικές φιγούρες…  από μυρμήγκια!Perierga.gr - Χορευτικές φιγούρες…  από μυρμήγκια!Perierga.gr - Χορευτικές φιγούρες…  από μυρμήγκια!Perierga.gr - Χορευτικές φιγούρες…  από μυρμήγκια!
Perierga.gr - Χορευτικές φιγούρες…  από μυρμήγκια!

τα ποιο απομονωμένα νησιά από τον πολιτισμό

perierga.gr - Το πιο απομακρυσμένο νησί στον κόσμο!
Τα νησιά Πίτκαιρν βρίσκονται στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού σχεδόν απομονωμένα από τον πολιτισμό.
Το σύνολο των κατοίκων είναι απόγονοι των στασιαστών του πλοίου Bounty και Ταϊτινών γυναικών τις οποίες είχαν απαγάγεi.
perierga.gr - Το πιο απομακρυσμένο νησί στον κόσμο!

Αντιλόπη Saiga


perierga.gr - 10 ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση!
Είναι από τα πιο όμορφα ζώα στην άγρια φύση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί μέχρι και 97%. Η αποψίλωση των δασών, η λαθροθηρία και το κυνήγι είναι μερικές από τις κύριες αιτίες αυτής της μείωσης.

http://perierga.gr/2013/09/10-%CE%B6%CF%8E%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B7/

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Το μεγαλύτερο ρομπότ που περπατάει

n
 Πρόκειται για έναν δράκο 15,544 μέτρα μήκος και 7,924 μέτρα σε ύψος, οποίος μάλιστα πετάει φλόγες και περπατάει. Το όνομα του είναι Τραντίνο και κατασκευάστηκε από την γερμανική εταιρεία Zollner Elektronik.

http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1/%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%81%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CF%81-%CE%B3%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82-2014

Στο Βιετνάμ ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Στο Βιετνάμ ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Μία γυναίκα από το Βιετνάμ, ηλικίας 121 ετών, ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή.
Η Νγκουγέν Θου Τρου ζει στην πόλη Χο Τσι Μινχ με τον μικρότερο γιό της, ο οποίος είναι 72 ετών. Απέκτησε 11 παιδιά, εκ των οποίων μόνο τα τέσσερα βρίσκονται σήμερα εν ζωή.
«Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Τρου γεννήθηκε στις 4 Μαϊου του 1893, όπως έγγραφα που έχουν χορηγηθεί από τη Δημοκρατία του Νότιου Βιετνάμ και την Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ», είπε ο διεθυντής του βιετναμέζικου Κέντρου του Βιβλίου των Ρεκόρ Guinness, ο Λε Τραν Τρουόνγκ Αν.
Ο Αν είπε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός των Ρεκόρ Guinness θα κληθεί να αναγνωρίσει την Τρου ως τη γηραιότερη εν ζωή γυναίκα στον κόσμο υποσκελίζοντας την Μισάο Οκάουα από την Ιαπωνία (φωτό), η οποία είναι 116 ετών.


http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/475631/sto-vietnam-o-giraioteros-anthropos-ston-kosmo

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014 -2015

                             Τα κεφάλια μέσα λοιπόν....και ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ να έχουμε!!