Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

TO WEB RADIO 19 μαθαίνει τους κανόνες οδικής ασφάλειας!!!!!




Μια πρωτόγνωρη δράση έγινε στο 19ο δημοτικό σχολείο Χανίων.

Η εθελοντική ομάδα του Συλλόγου Προ.Τ.Α. Χανίων με τους εκπροσώπους της Λιμπινάκη Γεώργιο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Δικηγόρο Ευτύχη Μαυρογένη αντάλλαξαν απόψεις με τους μαθητές υπεύθυνους λειτουργίας του διαδικτυακού Ραδιοφωνικού σταθμού του Web radio 19.
Οι μαθητές με ιδιαίτερη περιέργεια για να μάθουν υπέβαλλαν ερωτήσεις για τα τροχαία δυστυχήματα, τα αίτια τους αλλά και για τις συνέπειες τους και άκουσαν με ενδιαφέρον τα λεγόμενα από τους εκπροσώπους του ΠΡΟ.Τ.Α. Τους μεταφέρθηκε η εμπειρία τους από τις επαγγελματικές τους εμπλοκές με τα τροχαία δυστυχήματα. Το κράνος ,που πρέπει να δένεται, η ζώνη .που πρέπει να τοποθετείται σωστά. Άκουσαν με ενδιαφέρον για τον οδηγό της παρέας ,μίλησαν για την κακή συνήθεια των παιδιών να επιθυμούν να κάθονται στο μπροστινό κάθισμα και δεσμεύτηκαν να πουν στους γονείς τους και στα αδέλφια τους ότι χρήσιμο άκουσαν και τους άρεσε.
Το σπουδαίο όμως που έγινε και δείχνει το υψηλό επίπεδο της συνάντησης είναι ότι στο τέλος προχώρησαν και σε συγκεκριμένες προτάσεις. Η συνάντηση αυτή απέδειξε την μεγάλη αναγκαιότητα για τέτοιες ενημερώσεις που η πολιτεία δυστυχώς είναι απούσα. Οι συμμετέχοντες μικροί επίδοξοι δημοσιογράφοι ανέλαβαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις ώστε να αποτελέσουν ομάδα πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων τόσο όσον αφορά το σχολείο τους και την οδηγητική συμπεριφορά των γονιών τους ,όσο και για την περιοχή τους ολόκληρη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι η συζήτηση ηχογραφήθηκε και αναμεταδόθηκε διαδικτυακά μέσω του σταθμού Web radio 19 στη διεύθυνση http://www.livestream.com/dimotiko19. Την επιμέλεια όλης της εκδήλωσης είχε ο υπεύθυνος της πληροφορικής καθηγητής Κουκλινός Ανδρέας όπου και τον ευχαριστούμε θερμά.