Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Νιφάδες καλαμποκιού

Το 1894, ο  Dr. John Harvey Kellogg ήταν ο επιστάτης του σανατορίου του Battle Creek στο Μίσιγκαν. Μαζί με τον αδερφό του, Will Keith Kellogg, έψαχναν για υγιεινές τροφές για όσους ακολουθούσαν αυστηρή χορτοφαγική διατροφή. Μία μέρα ο Will άφησε κατά λάθος σε ανοικτό χώρο βρασμένο σιτάρι. Όταν επέστρεψε ήταν μπαγιάτικο. Αντί να το πετάξουν, τα αδέρφια προσπάθησαν να το περάσουν ανάμεσα από κυλίνδρους, με την ελπίδα να φτιάξουν μεγάλα φύλλα ζύμης. Όμως, αντί για φύλλα, πήραν νιφάδες, τις οποίες έψησαν.

Τελικά, οι ψημένες νιφάδες σιταριού είχαν μεγάλη επιτυχία στους χορτοφάγους και έτσι τις κατοχύρωσαν με το όνομα Granose. Αργότερα, πειραματίστηκαν και με άλλα δημητριακά, όπως το καλαμπόκι, μέχρι το 1906, όποτε και ίδρυσαν την εταιρεία Kellogg's που πουλούσε τα κορν φλέικς.
Στην αρχή, μάλιστα, ο  John αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην εταιρεία, γιατί ο Will “μείωσε” τα οφέλη των δημητριακών στην υγεία, προσθέτοντας ζάχαρη.

πηγή:http://news.pathfinder.gr/misc/926081.html