Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Είναι ο σκύλος πιο έξυπνος από τη γάτα;



Είναι ο σκύλος πιο έξυπνος από τη γάτα;

Η μάχη μεταξύ των δύο κατοικιδίων συνεχίζετε. Οι λάτρεις των σκύλων δηλώνουν ότι είναι εξυπνότεροι επειδή είναι πιο εύκολο να εκπαιδευτούν, ενώ όσοι έχουν γάτα ισχυρίζονται το αντίθετο.
Πιο ζώο είναι πιο έξυπνο;
Τα σκυλιά έχουν μεγαλύτερους και πιο ανεπτυγμένους εγκεφάλους, που τους κάνει εξυπνότερους από τις γάτες. Τουλάχιστον, αυτά είναι τα ευρήματα μιας μελέτης που πήρε μέρος το 2010 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η μελέτη εξήγησε ότι τα σκυλιά σαν κοινωνικά ζώα που είναι, χρειάζεται να αναπτύξουν μεγαλύτερο εγκέφαλο για να επιβιώσουν. Οι γάτες από την άλλη, είναι απόμακρα και μοναχικά πλάσματα και δεν χρειάζεται να αναπτύξουν την κοινωνική τους πλευρά. Όπως και να το κάνεις, για να είσαι κοινωνικός χρειάζεται λίγη εξυπνάδα, και οι σκύλοι δεν είναι το μόνο είδος που ανέπτυξε μεγαλύτερο εγκέφαλο με τη πάροδο του χρόνου. Οι πίθηκοι, τα δελφίνια, τα άλογα και οι καμήλες το έκαναν εξίσου.
Το πιο έξυπνο σκυλί στον κόσμο:
Ένας συνταξιούχος καθηγητής ψυχολογίας, συνεργάστηκε με το σκύλο του, ο οποίος έμαθε τα ονόματα περίπου χιλίων παιχνιδιών. Δεν έβρισκε μόνο τα παιχνίδια με το όνομα τους, αλλά μπορούσε να βρει και 9 ταυτόχρονα με μία εντολή. Θέλει τεράστια μνήμη και εξυπνάδα από ένα ζώο για να το κάνει αυτό.
Η προσωπικότητα ενός σκυλιού:
Στους σκύλους αρέσει να ευχαριστούν τους ανθρώπους. Βλέπουν τους ανθρώπους και θέλουν να μάθουν από αυτούς. Είναι σαν σταρτιώτες, εμφανίζονται, είναι συγκεντρωμένοι και έτοιμη για κάθε πρόκληση.
Οι γάτες είναι και αυτές έξυπνες:
Αν και δεν είναι τόσο εκπαιδεύσιμες, οι γάτες είναι και αυτές έξυπνες αλλά και αρκετά προσαρμόσιμες ώστε να μπορούν να επιβιώσουν σε κάθε περίπτωση. Έχουν μάθει να ζουν για χιλιάδες χρόνια σε διάφορα περιβάλλοντα, επισημαίνει Animal Planet και έχουν επίσης εξαιρετική μνήμη.